HI-HOSTELLIT TUKHOLMASSA

Läntisen naapurimme pääkaupunki Tukholma sijaitsee neljällätoista saarella ja Mälaren-järven suulla. Tästä hyvästä Tukholmaa kutsutaan toisinaan “Pohjolan Venetsiaksi”.

YÖPYMINEN TUKHOLMASSA

Oleskelusi Tukholmassa voi olla ainutlaatuinen elämys. Vai miltä kuulostaa majoittuminen laivassa tai jumbojetissä?

Halutessasi olla lähellä kaupungin keskustaa suosittelemme yöpymistä Fridhemsplanin hostellissa, joka on Tukholman suurin ja nykyaikaisin hostelli. Kungsholmenin saarella sijaitsevan hostellin tiloihin kuuluu turvallinen pysäköintialue, maksuton kaapelitelevisio huoneissa, Internet-yhteys ja ympäri vuorokauden avoinna oleva vastaanottopalvelu. Vieraille on tarjolla buffet-aamiainen, ja vuodevaatteita on vuokrattavissa.

Osoite: Sankt Eriksgatan 20, Stockholm, 11239
Puh.: 46-8-6538800
info@fridhemsplan.se

Lue lisää Arlandan lentokentällä olevasta Jumbo Stay -hostellista SRM:n verkkojulkaisu Hostelliviestistä.

Lisätietoa hostelleista, valokuvia, hinnasto ja varaustilanne:

Tee varauksesi netissä tai tutustu muihin Tukholman hostelleihin: Tukholman hostellit

Halutessasi lisätietoa Ruotsissa sijaitsevista HI-hostelleista käy Hostelling Internationalin sivustolla: Ruotsin hostellit

MITÄ TUKHOLMASSA VOI TEHDÄ JA NÄHDÄ?

Kansallismuseossa on noin puoli miljoonaa piirrosta keskiajalta vuoteen 1900 asti. Museon kokoelmissa on porsliiniesineitä, veistoksia ja modernia taidetta, minkä lisäksi museossa on yleisölle avoinna oleva taidekirjasto.

Gröna Lund on Djurgårdenin saarella sijaitseva huvipuisto. Puistossa on yli 30 kohdetta, useita ravintoloita ja se toimii myös konserttien pitopaikkana. Huvipuisto on auki huhtikuun lopulta syyskuun puoliväliin.

Drottningholmin kuninkaallinen palatsi on Ruotsin kuninkaallisen perheen 1500-luvun lopulla rakennettu yksityisasunto. Se sijaitsee Lovön saarella ja on suosittu turistikohde. Palatsi on avoinna päivittäin toukokuusta syyskuuhun, lokakuusta huhtikuuhun vain viikonloppuisin, ja se on tavallisesti suljettuna joinain päivinä joulukuussa ja tammikuussa.

Skogskyrkogården on metsähautausmaa, joka sijaitsee Enskededalenin alueella Tukholman keskustasta etelään, ja se on nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Tallumin paviljongissa vierailijat pääsevät näkemään näyttelyn ja lukemaan tarinan sen synnystä ja kahdesta arkkitehdistä, joiden vision pohjalta se luotiin.

SYÖMINEN ULKONA & YÖELÄMÄ

Maahanmuuton ansiosta kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joissa on tarjolla ruokaa kaikkialta maailmasta, kuten amerikkalaista pikaruokaa, aasialaista, italialaista, turkkilaista, eurooppalaista, Lähi-idän ja tietenkin pohjoismaisen keittiön ruokaa.

Etenkin Södermalmilla, mutta myös Vasastanissa ja Kungsholmenissa yöelämä trendikästä ja boheemia. Suuremmat paikat löytyvät Kungsträdgårdenin, Berzeliin puiston, Stureplanin ja kaupungin keskustan ympärillä olevalta alueelta – nämä pysyvät avoinna aamuviiteen asti.

LIIKKUMINEN TUKHOLMASSA

Julkinen liikenne käsittää Tukholman metron (Tunnelbana) ja kaksi kaupunkirautatiejärjestelmää, Roslagsbanan ja Saltsjöbanan. Lisäksi olemassa on paikallisjunaliikennejärjestelmä: Tukholman paikallisjuna (pendeltåg) ja kolme kevyttä raideliikennejärjestelmää: Nockebybanan, Lidingöbanan ja Tvärbanan. Kaupungissa kulkee lisäksi busseja, ja kaupunginsisäinen lauttalinja Djurgårdsfärjan.

Kaupungissa on käytössä yhteislippujärjestelmä, joka mahdollistaa helpon matkustuksen eri liikennemuotojen välillä. Lippuja on kahta päätyyppiä: kertalippu ja matkakortit, jotka kumpikin mahdollistavat rajattoman matkustuksen.

JA VIELÄ…

Ulkona syöminen ja baarit on kalliita. Jos Sinun täytyy pitää kiinni budjetistasi, muista, että kaupungin jokaisessa viidessä hostellissa on ruoanvalmistustilat ja yhteistilat, joissa voit viettää aikaasi.

 

Palaa Hostellit ulkomailla -etusivulle